Om Biståndsdebatten.se

Biståndsdebatten.se drivs av Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF). Redaktionen består av ideellt engagerade unga vuxna som är intresserade av globala frågor. Projektledare för biståndsdebatten.se är Kerstin Edquist.

Möt redaktionsmedlemmarna »

Vi samlar debatten

Biståndsdebatten.se samlar artiklar om utvecklingsfrågor från opinionssidorna i svenska tidningar. På sajten kan du få en överblick över de senaste inläggen i svensk biståndsdebatt.

Förutom debattartiklar lägger vi upp dokument och rapporter om globala utvecklingsfrågor. Det gör att du lätt kan hitta både åsikter och faktamaterial om olika frågor.

Vi uppmuntrar till att fler ska delta

På Biståndsdebatten.se ger vi utrymme för kunniga personer inom globala utvecklingsfrågor att själva delta i debatten. Vi publicerar exklusiva debattartiklar och uppmuntrar till kommentarer och diskussion, både på sajten och i sociala medier.

Vi sorterar debatten

Alla debattartiklar sorteras efter vad de handlar om (ämnen) och vem som har skrivit dem (debattör). Dokumenten sorteras efter vad de handlar om (ämnen) och vem som har publicerat dem (organisation). Det gör att du lätt kan få en överblick över det som har skrivits om till exempel Afghanistan eller Millenniemålen.

Leta i våra arkiv!

På Biståndsdebatten.se finns det mer än 4000 debattartiklar och över 1000 dokument om Sveriges roll i globala utvecklingsfrågor. Det är en stor skattkista för dig som vill fördjupa dig i en specifik fråga, få en överblick över debatten i Sverige eller är intresserad av att få olika perspektiv på utvecklingspolitiken. Varsågod att klicka dig fram mellan olika ämnen och debattörer!

Dela det här: