Fred och säkerhet 2017

Fredsdemonstration

Under hösten 2017 anordnar Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) för tredje gången en serie seminarier på temat fred och säkerhet. I årets serie vill FUF sprida kunskap och främja debatt om utrymmet för icke-militärt fredsarbete.

Alla seminarier livesänds på youtube.com/fufplay. Seminariefilmerna postas även på denna sida tillsammans med exklusiva debattinlägg skrivna av paneldeltagare och andra sakkunniga. På så sätt kan debatten om fred och säkerhet leva vidare även efter seminariernas slut. Till höger på denna sida samlas allt material seminarievis.

Vill du vara med och diskutera? Skriv en debattartikel!
Kontakta fuf@fuf.se för mer information.


Om FUF

Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, är en politiskt och religiöst obunden ideell förening vars syfte är att informera och skapa debatt om utvecklingsfrågor i ett globalt perspektiv, till stöd för ömsesidig förståelse och samarbete. Biståndsdebatten.se drivs i FUF:s regi.

Läs mer om FUF här »

Debattartiklar (1)

Malin Nilsson

I söndags vaknade vi upp till nyheten att Nordkorea testat ännu en vätebomb, tio gånger kraftigare än de bomber som USA släppte över Japan 1945. De ökade spänningarna kräver motstrategier. Ett första steg är att Sverige undertecknar FN:s avtal om förbud mot kärnvapen, skriver Malin Nilsson på Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.

Dela det här: