Ideellt engagemang

FUF: s studentverksamhet växer så det knakar. Nya projekt tillkommer hela tiden och verksamheten formas efter studenternas intressen. Hösten 2009 lanserades tre arbetsgrupper: Filmgruppen, Studentpanelen och Tidningsgruppen.

 Filmgruppen har sen dess planerat och anordnat intressanta filmkvällar med spännande talare och givande diskussioner – om allt från HIV/AIDS i Uganda och Shells oljeutvinning i Nigerdeltat, till krigstrauma och terapi i Gaza.

Studentpanelen har sedan starten varit med på mängder av seminarium och ställt kluriga frågor till beslutsfattare. De har även arrangerat egna seminarier och temadagar.

 Tidningsgruppen sliter hårt för att leverera FUF-bladet, som publiceras på hemsidan och skickas ut till alla FUF: s medlemmar. Redaktionen bestämmer tema för varje nummer, skriver, fotar, redigerar, söker annonsörer och går på spännande studiebesök.

 Under 2010 lanserades Projekt Fåtöljen, en ny mötesform som vill främja det personliga och nära mötet, långt ifrån hörsalar, konferenslokaler och kalla mötesrum. Miljöer som skapar grogrund för spännande diskussioner!

Ett samarbete med svenska gymnasieskolor och en ungdomsorganisation i Uganda inleddes under året under namnet Use Your Right To Act.

 Vill du veta mer om FUF: s studentverksamhet eller engagera dig i någon av arbetsgrupperna?

Klicka här eller maila fuf@fuf.se för mer information.

 Nästa ansökningsdatum för arbetsgrupperna: 9 december 2010

Dela det här: