Inbjudan:

Kom och inspireras av teaterns kraft som verktyg för samhällsförändring, då Svalorna Latinamerika bjuder in till en kväll med fokus på kultur och rättigheter i Bolivia! 

Kvällen anordnas med vår samarbetsorganisation Albor från Bolivia som gästar oss under sin Sverige-turné. Albor driver förändringsarbete bland unga i städerna La Paz och El Alto i Bolivia. De engagerar unga i viktiga samhällsfrågor såsom klimatförändringar, mänskliga rättigheter och våld i hemmet, genom att använda sig av konst, dans och teater som metod. Svalorna Latinamerika samarbetar med Albor i Bolivia, bland annat genom att stödja deras arbete med studiecirklar som leds av unga. 

Under kvällen kommer Albor att framträda med sin nya pjäs Bolivia Diez. Pjäsen bygger på en blandning av myter och historiska händelser och vi följer med i berättelser från djupet av de bolivianska gruvorna till diktaturens Bolivia. 

Samtidigt gästas vi även av Svalorna Latinamerikas nya landrepresentant i Bolivia, Luis Fernando Fernandez, som deltar med samtal om Svalorna Latinamerikas arbete i Bolivia. 

Kulturföreningen Antawara Bolivia i Stockholm – som också driver kultur- och solidaritetsarbete med barn och unga som målgrupp – medverkar med dansnummer under kvällen. 

Enklare mat och dryck kommer att finnas till försäljning.
Fri entré.

Välkomna!

Plats: ABF-huset, Katasalen, Sveavägen 41, Stockholm

Datum: 24 maj, 2018

Tid: 18:00 - 20:00

Arrangörer:

Ämnen: Bolivia, Mänskliga rättigheter

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *