Inbjudan:

År 2017 är debatten om kärnvapen mer aktuell än på länge. I juli enades 122 länder, inklusive Sverige, om en FN-konvention om ett globalt kärnvapenförbud och i oktober meddelade den norska Nobelkommittén att The International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) tilldelats Nobels fredspris, bland annat för sina ansträngningar att få till just detta avtal.

Samtidigt genomför Nordkorea nya kärnvapentester och USA planerar att utöka sin kärnvapenarsenal tiofalt. Faktum är att alla nio kärnvapenstater – däribland Ryssland och Kina – under en lång tid investerat i modernisering av sina kärnvapen, och bojkottade såväl förhandlingarna som omröstningen om FN-konventionen.

Hur arbetar ICAN för att nå konkreta resultat i denna motvind? Vad är nästa steg? Och varför är det så viktigt att uppnå ett globalt kärnvapenförbud?

I Sverige representeras ICAN av Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF) och Läkare mot kärnvapen (SLMK). I samtalet medverkar Gabriella Irsten, IKFF, och Andreas Tolf, SLMK. Modererar gör Henrik Karlsson, FUF.

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

Datum: 16 november, 2017

Tid: 18:00 - 19:30

Arrangörer:

Ämnen: FN

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *