Inbjudan:

Under första decenniet av 2000-talet ansågs Venezuela vara ett välmående land i Latinamerika. Fattigdomen minskade, alla medborgare fick rätt till utbildning och sjukvård, mediciner subventionerades och det fanns en allmän framtidstro. Men det sjunkande oljepriset har lett till instabilitet i landet. Omfattande motsättningar har uppstått mellan den verkställande och lagstiftande makten och häftiga sammandrabbningar mellan demonstranter och polis har ägt rum. Nu följer rapporter om brott mot mänskliga rättigheter, omfattande korruption och en politisk polarisering. Folket lider av brist på livsmedel och av en kollapsad sjukvård.

Hur gick Venezuela från att vara ett föregångsland i Latinamerika till ett land i djup ekonomisk och politisk kris? Hur ser motsättningarna mellan den politiska makten och folkopinionen ut? Och vad har omvärlden för roll i frågan?

Fransisco Contreras, talesperson för politisk utveckling på Latinamerikagrupperna och ordförande för Solidaritetshuset, gästar FUF-fåtöljen och diskuterar Venezuelas framtid.

Anmäl dig HÄR

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

Datum: 15 januari, 2018

Tid: 18:00 - 19:30

Arrangörer:

Ämnen: Demokrati, Ekonomisk jämlikhet, Korruption, Mänskliga rättigheter, Venezuela

Följ på Twitter

Seminariegruppen från Biståndsdebatten.se kommer att live-twittra från seminariet. Följ flödet på vårt Twitter-konto. Några Tweets kommer att publiceras på denna sida några timmar efter seminariets slut.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *