Bistånd och global utveckling i Almedalen 2017

Biståndsdebatten.se bevakade debatten om bistånd och globala utvecklingsfrågor under Almedalsveckan 2017. På den här sidan kan du titta på filmade seminarier, läsa referat och se twitter-höjdpunkter. Du kan också titta på intervjuer med politiker, debattörer och experter inom bistånd och global utveckling. Snart kan du dessutom lyssna på podd-reportage om aktuella utvecklingsfrågor.

278 seminarier om globala utvecklingsfrågor »

Referat från seminarium35 referat från seminarier »

video_small70 filmade seminarier »

95 seminarier med Twitter-rapportering »

35 direktsända videointervjuer »

5 podcast-reportage »


Vad vill partierna med biståndet? Är tonårstjejer i kris och konflikt glömda eller bortprioriterade? Kan humanitära och militära intressen samverka? Detta och mycket mer kan du läsa om i torsdagens referat.

Tjejer i Syrien. Foto: IZEIN ALRIFAI/AFP/GImagesIdag skriver organisationerna Plan International Sverige och International Rescue Committee en exklusiv debattartikel på Biståndsdebatten.se. De menar att tonårstjejer är en extra utsatt grupp i konflikter och naturkatastrofer och att svenska regeringen därför måste göra specifika satsningar för tonårsflickor i kris och konflikt.


Gårdagens skörd av referat behandlar ämnen såsom Sveriges feministiska utrikespolitik, barnhemsturism, offentlig upphandling, skatteflykt och FN:s satsning på unga, fred och säkerhet. Läs och lär!


Missade du något seminarium i Almedalen igår? Vi har sammanfattat seminarier om klimatforskning, mat, desinformation, svensk vapenexport och mycket mer. Håll till godo!


Missade du något seminarium i Almedalen igår? Vi har sammanfattat seminarier om bland annat barn i krig, schyssta pensioner, sexualitet och reproduktion, och hållbart företagande.

Alla evenemang från Almedalen 2017

Dela det här: