Bistånd och global utveckling i Almedalen 2015

Biståndsdebatten.se bevakade debatten om bistånd och globala utvecklingsfrågor under Almedalsveckan på Gotland 2015. På den här sidan kan du se live-streamade seminarier, lyssna på poddradio och läsa referat från över 100 seminarier. Du kan även lyssna på intervjuer med politiker, debattörer och experter inom bistånd och global utveckling.

124 bevakade seminarier

Referat från seminarium87 referat från seminarier

video_small48 filmade seminarier

114 seminarier med twitter-rapportering

49 direktsända videointervjuer

19 poddintervjuer

Jonas Björk och Frida Ashbourne på Biståndsdebatten.seJonas Björk, Carl-Johan Backman och Frida Ashbourne gick runt i Almedalen och frågade vilken som är den viktigaste utvecklingsfrågan. De stötte bland annat på centerpartiets partiledare Annie Lööf, feministiskt initiativs europaparlamentariker Soraya Post, dramatikern och debattören Stina Oscarsson och Rädda Barnen Gotlands ordförande Peter Herthelius. Lyssna på vilken utvecklingsfråga de tycker är viktigast!


Journalisten Martin Schibbye tycker att medier ofta bara rapporterar från krig och katastrofer. I stället för att rapportera om förebyggande arbete, fattigdom och utveckling så kommer journalister till en plats först när en katastrof har inträffat. Martin Schibbye tar jordbävningarna i Nepal som exempel. Ingen var där innan katastroferna, men sen kom plötsligt en mängd journalister.

Alla evenemang från Almedalen 2015

Dela det här: