Aktuell Debatt

10 Aktuell debatt-inlägg har publicerats på Biståndsdebatten.se.

Efter giftskandalen i Salisbury utvisades ett flertal ryska diplomater från europeiska länder som misstänker att Ryssland ligger bakom förgiftningen av en rysk ex-spion och hans dotter. Trots detta höjs nu röster om bristande europeisk sammanhållning och svag svensk handlingskraft mot den ryska regimen.

400 kronor dyrare att resa till Thailand, men mer klimatsmart. Diskussionerna kring den nya flygskatten är i full gång. Dessutom har Sveriges roll i Mellanöstern fått fortsatt stor uppmärksamhet i utvecklingsdebatten under påskhelgen.

Sverige borde höja rösten mot auktoritära ledare i Kina, Ryssland, Turkiet och Palestina. Det var ett återkommande tema i den senaste veckans debattartiklar i svenska medier. Varför gör inte Sverige mer? undrar debattörerna.

Invandringen till Sverige borde begränsas – för klimatets skull, skrev flera forskare i en debattartikel i Svenska Dagbladet i förra veckan. De fick genast mothugg av flera andra forskare som påpekade att klimatet inte bryr sig om i vilket land utsläppen sker. Resonemanget för tankarna till ekofascism, skrev en debattör.

Dela det här: