“Inreseförbudet påverkar inte vårt politiska arbete i Sverige, och Israel kommer inte att kunna tysta BDS-rörelsen. Tvärtom! Men svarta listan förhindrar internationella aktivister att resa till Palestina för att knyta kontakter och på plats visa solidaritet med palestinska kollegor och vänner. För PGS innebär det att vi inte tillåts besöka de barn- och ungdomsorganisationer som vi samarbetar med på Västbanken. Vi kommer då inte att kunna följa upp de projekt som människor samlat in pengar till och som får statliga bidrag. För att ta sig till Västbanken och Gaza måste man resa via Israel. Även palestinska gränsen mot Jordanien kontrolleras av Israel.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Modernt bistånd ska vara smart och katalytiskt

  2. När brott mot mänskligheten lönar sig

  3. Nu finns möjlighet att påverka Kuba

  4. Svenska klädföretag måste ta sitt ansvar på riktigt

  5. Konsten att sälja och döda ett barn

  6. Ansvaret vilar på Hamas

  7. UNDP uppmanar G8 att hålla sina löften

  8. Har svenska kvinnor mänskliga rättigheter?

  9. Tio procent av din årsinkomst räddar ett liv

  10. Sveken mot västsaharierna fortsätter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *