“Svenskt bistånd bör gå till demokratiskt sinnade aktörer, inte till någon annan. UD hävdar att projektet ligger väl i linje med Sveriges politik avseende mänskliga rättigheter i Belarus. Men nyttan med att en nationell människorättsinstitution inrättas i landet är självklar, och behöver därför inte utredas ytterligare, särskilt inte genom att en regimlojal organisation som FPS får svenska biståndspengar. Utredningen är i själva verket bara ett försök från Lukasjenkaregimens sida att förhala processen. Det enda resultatet av detta slöseri med svenska biståndsmedel blir därmed att mindre pengar kan användas till verkligt demokratifrämjande ändamål i Belarus”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Sverige måste satsa mer där nöden är som störst

  2. Skärp reglerna för vapenexporten

  3. Viktigt att skilja på bistånd och militära insatser

  4. Bilder på döda barn och splittrade familjer

  5. ”Välgörenhetsorganisationer vet inte om projekt gör nytta”

  6. Biobränsle hotar rätten till mat

  7. Sida: Paradigmskifte i synen på resultatstyrning

  8. Effektmätning är inte raketforskning

  9. ”Sverige bör inte skriva under avtal om kärnvapen”

  10. Afrikas maktelit inte intresserad av utveckling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *