“Svenskt bistånd bör gå till demokratiskt sinnade aktörer, inte till någon annan. UD hävdar att projektet ligger väl i linje med Sveriges politik avseende mänskliga rättigheter i Belarus. Men nyttan med att en nationell människorättsinstitution inrättas i landet är självklar, och behöver därför inte utredas ytterligare, särskilt inte genom att en regimlojal organisation som FPS får svenska biståndspengar. Utredningen är i själva verket bara ett försök från Lukasjenkaregimens sida att förhala processen. Det enda resultatet av detta slöseri med svenska biståndsmedel blir därmed att mindre pengar kan användas till verkligt demokratifrämjande ändamål i Belarus”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Jobba gratis

  2. Bistånd för EU-utvidgning

  3. Behåll budgetstödet, Carlsson

  4. Vi köper deras billiga vin – de får svältlön

  5. Den trendiga välgörenheten

  6. Mänskliga rättigheter i motvind – men regeringen höjer ambitionerna

  7. “Låt vapenpengar gå till demokrati”

  8. Hjälpmiljarder militära sjön

  9. Så kan Sverige minska utsläppen på riktigt

  10. Vad har Israel med Paris att göra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *