“För varje medlemsstat i FN finns möjligheten att efter en officiell begäran få ta del av undersökningskommissionens lista över misstänkta eritreanska regimförbrytare. Den svenska regeringen skulle således, med denna FN-dokumentation som grund, kunna agera mot en av Dawit Isaaks ökända plågoandar. Det är ingen tvekan om att den tidigare informationsministern snarast bör föras över till Internationella Brottsmålsdomstolen i Haag, alternativt ställas inför rätta i sitt nya hemland.

För utrikesminister Margot Wallström (S) och den svenska regeringen är det hög tid att växla spår i fallet Dawit Isaak; från en havererad tyst diplomati till ett helhjärtat politiskt engagemang. En tydlig signal till Eritreas diktator och hans medbrottslingar om att den internationella rättvisan är på väg att hinna ikapp dem skulle göra avsevärd skillnad, för tusentals politiska fångar och en svårt plågad eritreansk befolkning.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Biståndssvindleri: Att ta från de fattiga

  2. SD vill inte hjälpa på plats

  3. Tyst när moderaterna minskar biståndet

  4. ”Fiasko för satsning på förbättrad mödrahälsa”

  5. Kina exporterar diktatur västerut

  6. U-länder i biståndsfällan

  7. SD: Sverige bör flytta ambassaden till Jerusalem

  8. Idén om ett utgiftsmål för biståndet har tjänat ut

  9. Flyktingräddare är riktiga hjältar

  10. Afrika behöver demokratier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *