“För varje medlemsstat i FN finns möjligheten att efter en officiell begäran få ta del av undersökningskommissionens lista över misstänkta eritreanska regimförbrytare. Den svenska regeringen skulle således, med denna FN-dokumentation som grund, kunna agera mot en av Dawit Isaaks ökända plågoandar. Det är ingen tvekan om att den tidigare informationsministern snarast bör föras över till Internationella Brottsmålsdomstolen i Haag, alternativt ställas inför rätta i sitt nya hemland.

För utrikesminister Margot Wallström (S) och den svenska regeringen är det hög tid att växla spår i fallet Dawit Isaak; från en havererad tyst diplomati till ett helhjärtat politiskt engagemang. En tydlig signal till Eritreas diktator och hans medbrottslingar om att den internationella rättvisan är på väg att hinna ikapp dem skulle göra avsevärd skillnad, för tusentals politiska fångar och en svårt plågad eritreansk befolkning.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  3. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  4. Sociala medier väljer inte sida

  5. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  6. Den trendiga välgörenheten

  7. Primitiv svensk afghanistandebatt

  8. EU borde vara mer lyhört

  9. Regimer förändras inte genom vapenhandel

  10. EU får inte blunda för sexuellt våld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *