“Härom veckan presenterade EU-kommissionen sin vitbok om Europas framtid. Den handlar tyvärr mindre om Europas framtid och mer om den framtida institutionella balansen mellan medlemsstaterna och institutionerna i Bryssel. Ett stort problem är att Sverige med regeringen Löfven nu agerar för att vara det land som kräver mest överföring av makt till EU när det gäller sociala frågor och arbetsmarknad. Det vore en för Europa och för EU förödande utveckling.

De utmaningar Europa i dag står inför är avgörande för vår framtid men också av de slag som EU en gång formades för att kunna möta. I Rysslands aggressiva brott mot europeisk fredsordning och informationskrigföring, den islamistiska extremismen, den snabba globaliseringen som förändrar världsekonomins förutsättningar, det instabila Mellanöstern och Nordafrika, flyktingvågorna, klimatutmaningen och ett USA som vänder sig inåt ser vi skälen att på gemensam grund slå vakt om säkerhet, fred, frihet, rättsstat och förmåga att utveckla välstånd.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Syriska folket tillåts inte bestämma själva

  2. Sverige & Kalifornien är enade – för miljön

  3. ”Bombningarna av civila i Mosul måste stoppas”

  4. Gäller den feministiska utrikespolitiken bara inrikes?

  5. Ska privatskolor för fattiga finansieras av biståndsmedel?

  6. Sveriges stöd till terrorn

  7. Har Sverige röstat in Saudiarabien i FN:s kvinnokommission?

  8. Frankrikes sak är även vår

  9. Europa står pall även med Le Pen

  10. Bra Lövin – men glöm inte köttnormen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *