“Det är som om näringslivets organisationer aldrig har hört talas om Parisavtalet och att temperaturen vid Arktis i vinter periodvis legat 25 grader över det normala. Eller att varje gång du flyger till Thailand försvinner sju kvadratmeter is i Norra Ishavet.

Sambandet mellan resor och utsläpp står klar för de flesta, men inte för företagarnas vänner. De säger konsekvent nej till höjda skatter på transporter både på vägar och i luften, trots att sådana är nödvändiga för att klara omställningen och nå klimatmålen.

Regeringen bör därför fortsätta den gröna skatteväxlingen. Det är klokt att införa en flygskatt och i stället sänka skatten för den första anställningen i enmansbolag. Det är bra både för klimatet och för jobben.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Inför en köttskatt – för miljön och hälsan

  2. Konsten att sälja och döda ett barn

  3. Investera i fredskultur för framtida generationer

  4. Vi borde skämmas

  5. Gemensamt politiskt arbete behövs mot fattigdomen

  6. Swedfund vill inte vara slagträ i biståndsdebatten

  7. Biståndet når inte till dem som bäst behöver

  8. Ta gemensamt ansvar!

  9. “Att rikta minst 50 procent av biståndet till kvinnor är bara ett av flera redskap.”

  10. Sista chansen för att rädda klimatet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *