“Det är som om näringslivets organisationer aldrig har hört talas om Parisavtalet och att temperaturen vid Arktis i vinter periodvis legat 25 grader över det normala. Eller att varje gång du flyger till Thailand försvinner sju kvadratmeter is i Norra Ishavet.

Sambandet mellan resor och utsläpp står klar för de flesta, men inte för företagarnas vänner. De säger konsekvent nej till höjda skatter på transporter både på vägar och i luften, trots att sådana är nödvändiga för att klara omställningen och nå klimatmålen.

Regeringen bör därför fortsätta den gröna skatteväxlingen. Det är klokt att införa en flygskatt och i stället sänka skatten för den första anställningen i enmansbolag. Det är bra både för klimatet och för jobben.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  3. Sociala medier väljer inte sida

  4. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  5. Regeringens smutsiga vapenbyk

  6. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  7. Telia Sonera i Vitryssland – en smutsig historia från början

  8. Sadev en orättfärdig nedläggning

  9. EU får inte blunda för sexuellt våld

  10. Skadat förtroende för FN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *