“Svenska försvarsmakten redovisar inte någonstans på sin hemsida hur många personer om dödats av svenska kulor, trots att det framkommit uppgifter om att svenska soldater skjutit för att döda ett stort antal gånger. Inte heller Tingsgårds utredning redovisar antalet döda eller sårade afghanska medborgare. Det är svårt att dra någon annan slutsats än att vårt lands politiska ledning inte har för avsikt att låta civilbefolkningens syn påverka hur vi i framtiden genomför internationella insatser. Och att insatsen trots de vackra ord som omgärdat den heller aldrig var till för just civilbefolkningen.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  3. Sociala medier väljer inte sida

  4. Regeringens smutsiga vapenbyk

  5. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  6. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  7. EU borde vara mer lyhört

  8. EU får inte blunda för sexuellt våld

  9. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

  10. Sätt stopp för dubbelmoralen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *