“Vi röstade emot avtalet för vi gör bedömningen att det innebär oacceptabla risker för miljö, klimat och konsumenter. Att moderaterna inte tar till sig av den kritik som levererats mot avtalet från miljö- och konsumentorganisationer, fackförbund och forskare är beklämmande.

CETA är inte ett klassiskt frihandelsavtal. Tullarna mellan Kanada och EU är generellt redan låga, och i stället fokuserar avtalet på investeringsskydd och detaljerat regelsamarbete. Tidigare har liknande investeringsskydd använts av företag för att stämma länder som lagstiftat till skydd för klimat, miljö och människor. Risken är stor att det blir svårare att få igenom miljöreformer när länder riskerar att få betala mycket höga skadestånd”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Inför en köttskatt – för miljön och hälsan

  2. Konsten att sälja och döda ett barn

  3. Investera i fredskultur för framtida generationer

  4. “Alexandra Ivanov: Erdoğan stärks, Turkiet försvagas”

  5. “Värna demokratin”

  6. Vi blundar för att Sverige är en av världens främsta vapenexportörer

  7. Debatt: “Handelsministern urholkar hållbarhetsarbetet”

  8. Låt oss slå rekord i medmänsklighet

  9. Klimatförhandlingarna: Lossa FN:s räddningsbåtar

  10. Uppgörelsen måste tas på allvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *