“Vi röstade emot avtalet för vi gör bedömningen att det innebär oacceptabla risker för miljö, klimat och konsumenter. Att moderaterna inte tar till sig av den kritik som levererats mot avtalet från miljö- och konsumentorganisationer, fackförbund och forskare är beklämmande.

CETA är inte ett klassiskt frihandelsavtal. Tullarna mellan Kanada och EU är generellt redan låga, och i stället fokuserar avtalet på investeringsskydd och detaljerat regelsamarbete. Tidigare har liknande investeringsskydd använts av företag för att stämma länder som lagstiftat till skydd för klimat, miljö och människor. Risken är stor att det blir svårare att få igenom miljöreformer när länder riskerar att få betala mycket höga skadestånd”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Bris: Barn i alla länder har rätt att slippa våld

  2. Befolkningsökningen är ett av problemen

  3. “Vi måste ta emot fler flyktingar “

  4. Wallström vantolkas

  5. Låt Fikru Maru kosta Etiopien 285 miljoner kronor

  6. Världens barn behöver ökat stöd

  7. Evig tillväxt omöjlig för mänskligheten

  8. Säg nej till nejsägarna

  9. Flera andra länder har testat flygskatt, men valt att ta bort den

  10. Se till att de fattiga kommer åt mikrofonerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *