“Vi röstade emot avtalet för vi gör bedömningen att det innebär oacceptabla risker för miljö, klimat och konsumenter. Att moderaterna inte tar till sig av den kritik som levererats mot avtalet från miljö- och konsumentorganisationer, fackförbund och forskare är beklämmande.

CETA är inte ett klassiskt frihandelsavtal. Tullarna mellan Kanada och EU är generellt redan låga, och i stället fokuserar avtalet på investeringsskydd och detaljerat regelsamarbete. Tidigare har liknande investeringsskydd använts av företag för att stämma länder som lagstiftat till skydd för klimat, miljö och människor. Risken är stor att det blir svårare att få igenom miljöreformer när länder riskerar att få betala mycket höga skadestånd”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

  3. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  4. Hjälpmiljarder militära sjön

  5. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  6. Verkligheten talar emot Schyman

  7. Sätt stopp för dubbelmoralen

  8. Värt kritik att kritisera barnsex

  9. CSR-lagar hot mot fattiga i U-länder

  10. Kulturbistånd ökar demokratin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *