“Det kommer inte att vara möjligt att med trovärdighet tala om fred, feminism och Sverige som en humanitär stormakt och man tillåter fortsatt vapenexport till diktaturer och krigförande stater. Regeringen står inför ett val. Förbjud vapenexporten till diktaturer med oss, eller rädda den tillsammans med M och SD. För det finns en bred majoritet i riksdagen och bland svenska folket för ett förbud mot vapenexport till diktaturer. Om inte regeringen är beredd att företräda denna breda majoritet kommer Vänsterpartiet att agera. Vi är beredda att söka breda allianser för ett förbud mot vapenexport till diktaturer med företrädare i S och MP som vill följa sina respektive kongressbeslut och de borgerliga partier som vill se tydliga förändringar av svensk vapenexport.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  3. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  4. Verkligheten talar emot Schyman

  5. Se upp för biståndseufori

  6. Regeringens smutsiga vapenbyk

  7. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

  8. Värt kritik att kritisera barnsex

  9. Utan skuld

  10. Hjälpmiljarder militära sjön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *