“För att ockupationen skall upphöra och palestinierna få sin frihet, krävs att omvärlden sätter press på Israel och ställer dem till svars för brott mot internationell rätt och mänskliga rättigheter. Därför välkomnar vi FN-resolutionen, men om inte Israels brott mot internationella konventioner får några konsekvenser är resolutionen värdelös.

Vi anser att Volvos agerande är oacceptabelt och kräver att företaget omedelbart avbryter allt samarbete med Israel, till dess att ockupationen upphört och det har blivit en rättvis fred. Genom att sälja bussar som de vet kommer att användas i de illegala bosättningarna, bidrar Volvo medvetet till brott mot internationell rätt.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Sociala medier väljer inte sida

  3. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  4. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  5. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  6. Regeringens smutsiga vapenbyk

  7. EU får inte blunda för sexuellt våld

  8. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

  9. Telia Sonera i Vitryssland – en smutsig historia från början

  10. Sadev en orättfärdig nedläggning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *