“För att ockupationen skall upphöra och palestinierna få sin frihet, krävs att omvärlden sätter press på Israel och ställer dem till svars för brott mot internationell rätt och mänskliga rättigheter. Därför välkomnar vi FN-resolutionen, men om inte Israels brott mot internationella konventioner får några konsekvenser är resolutionen värdelös.

Vi anser att Volvos agerande är oacceptabelt och kräver att företaget omedelbart avbryter allt samarbete med Israel, till dess att ockupationen upphört och det har blivit en rättvis fred. Genom att sälja bussar som de vet kommer att användas i de illegala bosättningarna, bidrar Volvo medvetet till brott mot internationell rätt.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Modernt bistånd ska vara smart och katalytiskt

  2. När brott mot mänskligheten lönar sig

  3. Nu finns möjlighet att påverka Kuba

  4. Svenska klädföretag måste ta sitt ansvar på riktigt

  5. Konsten att sälja och döda ett barn

  6. Peter Wolodarski: De afghanska tolkarna är att betrakta som svenska veteraner.

  7. Buga inte för sultanen

  8. Ett nytt Nato har växt fram

  9. Stötta kurderna och sätt press på Turkiet

  10. Hopp bortom Hamas?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *