“Många viktiga områden tas upp av regeringen för att lyfta den feministiska utrikespolitiken, involvera FN:s nya generalsekreterare i säkerhetsrådets arbete och att se till att glömda konflikter inte faller i just glömska. Men vi liberaler saknar tillräcklig konkretion vad gäller enskilda sakfrågor.

Sverige som är ett medelstort land i EU och ett litet – om mer värderingsstyrt än många andra – i FN-familjen måste prioritera tydligt. Politik är att vilja som Olof Palme sade, men det är också att välja. I Liberalernas förnyelsegrupp för utrikesfrågor önskar vi därför ett tydligt fokus på att få stopp på kriget i Syrien och Irak, straffa krigsförbrytarna, stötta offren och skapa en långsiktig plan för utsatta minoriteter och kämpande demokratier i regionen.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Modernt bistånd ska vara smart och katalytiskt

  2. När brott mot mänskligheten lönar sig

  3. Svenska klädföretag måste ta sitt ansvar på riktigt

  4. Konsten att sälja och döda ett barn

  5. Investera i fredskultur för framtida generationer

  6. EU måste göra mer

  7. Ann Linde m.fl: Vi bidrar till saudisk omställning

  8. Sverige, ni smiter från klimatansvar

  9. ”Färre flyktingar kräver massiv hjälp till Afrika”

  10. Sverige beväpnar inte diktaturer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *