“Många viktiga områden tas upp av regeringen för att lyfta den feministiska utrikespolitiken, involvera FN:s nya generalsekreterare i säkerhetsrådets arbete och att se till att glömda konflikter inte faller i just glömska. Men vi liberaler saknar tillräcklig konkretion vad gäller enskilda sakfrågor.

Sverige som är ett medelstort land i EU och ett litet – om mer värderingsstyrt än många andra – i FN-familjen måste prioritera tydligt. Politik är att vilja som Olof Palme sade, men det är också att välja. I Liberalernas förnyelsegrupp för utrikesfrågor önskar vi därför ett tydligt fokus på att få stopp på kriget i Syrien och Irak, straffa krigsförbrytarna, stötta offren och skapa en långsiktig plan för utsatta minoriteter och kämpande demokratier i regionen.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Befolkningsökningen är ett av problemen

  2. “Vi måste ta emot fler flyktingar “

  3. Wallström vantolkas

  4. Johanne Hildebrandt: Vill de att talibanerna ska segra?

  5. Jämställdhet omöjlig – när kvinnor tvingas gå i timmar efter vatten

  6. Rosling har fel om jordens befolkning

  7. Låt Fikru Maru kosta Etiopien 285 miljoner kronor

  8. Världens barn behöver ökat stöd

  9. Evig tillväxt omöjlig för mänskligheten

  10. Se till att de fattiga kommer åt mikrofonerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *