“Många viktiga områden tas upp av regeringen för att lyfta den feministiska utrikespolitiken, involvera FN:s nya generalsekreterare i säkerhetsrådets arbete och att se till att glömda konflikter inte faller i just glömska. Men vi liberaler saknar tillräcklig konkretion vad gäller enskilda sakfrågor.

Sverige som är ett medelstort land i EU och ett litet – om mer värderingsstyrt än många andra – i FN-familjen måste prioritera tydligt. Politik är att vilja som Olof Palme sade, men det är också att välja. I Liberalernas förnyelsegrupp för utrikesfrågor önskar vi därför ett tydligt fokus på att få stopp på kriget i Syrien och Irak, straffa krigsförbrytarna, stötta offren och skapa en långsiktig plan för utsatta minoriteter och kämpande demokratier i regionen.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Svenska biståndspengar ska inte dumpa löner

  2. Sluta snåla med Syrienbiståndet

  3. Matbrist leder till spekulation

  4. Rikstäckande insamling till flyktingarbetet på söndag

  5. Solidaritet måste prägla avtalet

  6. Miljöförsämringar drabbar fattiga värst

  7. Sök nya vägar mot antibiotikaresistens

  8. Stå upp mot populismen och gör 2017 till den positiva aktivismens år!

  9. ”Lagligt men omoraliskt att utvisa unga till Afghanistan”

  10. Magnus Walan: Detta kan västvärlden göra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *