“Många viktiga områden tas upp av regeringen för att lyfta den feministiska utrikespolitiken, involvera FN:s nya generalsekreterare i säkerhetsrådets arbete och att se till att glömda konflikter inte faller i just glömska. Men vi liberaler saknar tillräcklig konkretion vad gäller enskilda sakfrågor.

Sverige som är ett medelstort land i EU och ett litet – om mer värderingsstyrt än många andra – i FN-familjen måste prioritera tydligt. Politik är att vilja som Olof Palme sade, men det är också att välja. I Liberalernas förnyelsegrupp för utrikesfrågor önskar vi därför ett tydligt fokus på att få stopp på kriget i Syrien och Irak, straffa krigsförbrytarna, stötta offren och skapa en långsiktig plan för utsatta minoriteter och kämpande demokratier i regionen.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  3. Sociala medier väljer inte sida

  4. Regeringens smutsiga vapenbyk

  5. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  6. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  7. Ship to Gaza är redan en framgång

  8. Den trendiga välgörenheten

  9. Primitiv svensk afghanistandebatt

  10. Slopa inte biståndet till Latinamerika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *