“Det är av största vikt att [regeringens utvärdering för den samlade svenska insatsen i Afghanistan] går bortom de mest omedelbara och till stor del tekniska aspekterna av samarbete och samverkan mellan olika aktörer. Det mest avgörande för det afghanska folket är vilka kompromisser som samlade insatser innebär och vems intressen som sätts främst. Har den samlade svenska insatsen entydigt kämpat för och bidragit till en rättvis och fredlig framtid för det afghanska folket, eller har det som den ena handen har försökt att bygga upp delvis underminerats av den andra? Hur ser maktrelationen och kompromissen ut mellan å ena sidan de kortsiktiga aktionerna inom ramen för den internationella militära insatsen med syfte att bekämpa upprorsmakare, och bidraget till att långsiktigt bygga ett fredligt och rättvist Afghanistan å den andra?”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Modernt bistånd ska vara smart och katalytiskt

  2. När brott mot mänskligheten lönar sig

  3. Svenska klädföretag måste ta sitt ansvar på riktigt

  4. Konsten att sälja och döda ett barn

  5. Investera i fredskultur för framtida generationer

  6. EU måste göra mer

  7. Ann Linde m.fl: Vi bidrar till saudisk omställning

  8. Sverige, ni smiter från klimatansvar

  9. ”Färre flyktingar kräver massiv hjälp till Afrika”

  10. Sverige beväpnar inte diktaturer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *