“Det är av största vikt att [regeringens utvärdering för den samlade svenska insatsen i Afghanistan] går bortom de mest omedelbara och till stor del tekniska aspekterna av samarbete och samverkan mellan olika aktörer. Det mest avgörande för det afghanska folket är vilka kompromisser som samlade insatser innebär och vems intressen som sätts främst. Har den samlade svenska insatsen entydigt kämpat för och bidragit till en rättvis och fredlig framtid för det afghanska folket, eller har det som den ena handen har försökt att bygga upp delvis underminerats av den andra? Hur ser maktrelationen och kompromissen ut mellan å ena sidan de kortsiktiga aktionerna inom ramen för den internationella militära insatsen med syfte att bekämpa upprorsmakare, och bidraget till att långsiktigt bygga ett fredligt och rättvist Afghanistan å den andra?”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Svenska biståndspengar ska inte dumpa löner

  2. ”Sverige har lika mycket att lära om särskilt utsatta områden av befolkningen i låginkomstländer, som de har att lära av oss.”

  3. Kinas mål: Skrämma oss till underkastelse

  4. Din miljöpolitik är pengar i sjön, Lövin

  5. Nu kan vi se folkmordet i Burma – men världen väljer att blunda

  6. Vänsterpopulismens verklighet i Venezuela

  7. När julen kommer vill svenska kändisar rädda svarta barn

  8. Fairtrade handlar om rättvisa

  9. #Metoo gäller även världens flickor och kvinnor, Margot Wallström! «

  10. Solidaritet måste prägla avtalet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *