“För ett år sen i Paris kom världens ledare överens om ambitiösa klimatmål, men vi behöver inte bara mål utan även akuta åtgärder för att förhindra dramatiska klimatförändringar. Frihandeln har potential att bidra till att bekämpa klimatutsläppen. I helgen träffas ministrar från 16 olika länder och EU för att slutförhandla miljögodsavtalet (Environmental Goods Agreement), som innebär att tullar ska fasas ut för miljöteknik.

Klimatutmaningen är heller inte det enda miljöproblemet. Vi måste använda våra resurser smartare, återanvända och producera mindre avfall. Förorenad luft, vatten och mark behöver bli renare. Tar vi bort tullar blir produkter som exempelvis luftvärmepumpar, isolerande fönster, återvinningsmaskiner billigare och fler får råd att köpa dem.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Peter Larsson: Utrikespolitikens dyraste dilemma

  2. ”EU och FN måste stoppa sexuella tortyren i Kongo”

  3. ”Nu skärps kampen mot slavarbete”

  4. ”SEB:s svarta lista är ingen Israelbojkott, Adaktusson”

  5. Vi har sett helvetet – ni fortsätter blunda

  6. Sverige påstår sig vara Israels vän

  7. Bistånd till Afrika gör mer skada än nytta

  8. Bistånd gör mer skada än nytta

  9. Förbjud gatutiggeriet för att minska risken för fattigdom

  10. En moralisk flyktingpolitik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *