“För ett år sen i Paris kom världens ledare överens om ambitiösa klimatmål, men vi behöver inte bara mål utan även akuta åtgärder för att förhindra dramatiska klimatförändringar. Frihandeln har potential att bidra till att bekämpa klimatutsläppen. I helgen träffas ministrar från 16 olika länder och EU för att slutförhandla miljögodsavtalet (Environmental Goods Agreement), som innebär att tullar ska fasas ut för miljöteknik.

Klimatutmaningen är heller inte det enda miljöproblemet. Vi måste använda våra resurser smartare, återanvända och producera mindre avfall. Förorenad luft, vatten och mark behöver bli renare. Tar vi bort tullar blir produkter som exempelvis luftvärmepumpar, isolerande fönster, återvinningsmaskiner billigare och fler får råd att köpa dem.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Jobba gratis

  2. Vad har Israel med Paris att göra?

  3. Bistånd för EU-utvidgning

  4. Behåll budgetstödet, Carlsson

  5. Vi köper deras billiga vin – de får svältlön

  6. Den trendiga välgörenheten

  7. Regeringen förändrar biståndet utan insyn

  8. Kampen för frihet måste trappas upp

  9. Mänskliga rättigheter i motvind – men regeringen höjer ambitionerna

  10. “Låt vapenpengar gå till demokrati”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *