“För ett år sen i Paris kom världens ledare överens om ambitiösa klimatmål, men vi behöver inte bara mål utan även akuta åtgärder för att förhindra dramatiska klimatförändringar. Frihandeln har potential att bidra till att bekämpa klimatutsläppen. I helgen träffas ministrar från 16 olika länder och EU för att slutförhandla miljögodsavtalet (Environmental Goods Agreement), som innebär att tullar ska fasas ut för miljöteknik.

Klimatutmaningen är heller inte det enda miljöproblemet. Vi måste använda våra resurser smartare, återanvända och producera mindre avfall. Förorenad luft, vatten och mark behöver bli renare. Tar vi bort tullar blir produkter som exempelvis luftvärmepumpar, isolerande fönster, återvinningsmaskiner billigare och fler får råd att köpa dem.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Sverige måste satsa mer där nöden är som störst

  2. Skärp reglerna för vapenexporten

  3. Viktigt att skilja på bistånd och militära insatser

  4. Bilder på döda barn och splittrade familjer

  5. ”Välgörenhetsorganisationer vet inte om projekt gör nytta”

  6. Biobränsle hotar rätten till mat

  7. Sida: Paradigmskifte i synen på resultatstyrning

  8. Effektmätning är inte raketforskning

  9. ”Sverige bör inte skriva under avtal om kärnvapen”

  10. Afrikas maktelit inte intresserad av utveckling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *