“Jag har besökt ett flertal vingårdar som tar socialt ansvar för arbetarna och betalar jämförelsevis bra löner. Men arbetarna där lever i en extrem beroendeställning och har svårt att organisera sig fackligt. Frågan är om förhållandena på sådana gårdar är mer rättvisa än vid Robertson där arbetarna är fackligt organiserade. Det får varje konsument själv bestämma. Den som tror att arbetarnas medbestämmande är den bästa vägen framåt måste dock försöka påverka Systembolaget att utöka sitt samarbete med de fackliga organisationerna, inte bara i vintillverkningen utan på farmerna. Det är den enda garantin för att arbetarna får inflytande över produktionen och sina liv.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  3. Värt kritik att kritisera barnsex

  4. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  5. Se upp för biståndseufori

  6. Mer miljönytta i budgeten än du tror

  7. Ship to Gaza är redan en framgång

  8. Regeringens smutsiga vapenbyk

  9. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

  10. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *