“Jag har besökt ett flertal vingårdar som tar socialt ansvar för arbetarna och betalar jämförelsevis bra löner. Men arbetarna där lever i en extrem beroendeställning och har svårt att organisera sig fackligt. Frågan är om förhållandena på sådana gårdar är mer rättvisa än vid Robertson där arbetarna är fackligt organiserade. Det får varje konsument själv bestämma. Den som tror att arbetarnas medbestämmande är den bästa vägen framåt måste dock försöka påverka Systembolaget att utöka sitt samarbete med de fackliga organisationerna, inte bara i vintillverkningen utan på farmerna. Det är den enda garantin för att arbetarna får inflytande över produktionen och sina liv.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Modernt bistånd ska vara smart och katalytiskt

  2. När brott mot mänskligheten lönar sig

  3. Nu finns möjlighet att påverka Kuba

  4. Svenska klädföretag måste ta sitt ansvar på riktigt

  5. Konsten att sälja och döda ett barn

  6. Peter Wolodarski: De afghanska tolkarna är att betrakta som svenska veteraner.

  7. Buga inte för sultanen

  8. Ett nytt Nato har växt fram

  9. Stötta kurderna och sätt press på Turkiet

  10. Hopp bortom Hamas?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *