“Jag har besökt ett flertal vingårdar som tar socialt ansvar för arbetarna och betalar jämförelsevis bra löner. Men arbetarna där lever i en extrem beroendeställning och har svårt att organisera sig fackligt. Frågan är om förhållandena på sådana gårdar är mer rättvisa än vid Robertson där arbetarna är fackligt organiserade. Det får varje konsument själv bestämma. Den som tror att arbetarnas medbestämmande är den bästa vägen framåt måste dock försöka påverka Systembolaget att utöka sitt samarbete med de fackliga organisationerna, inte bara i vintillverkningen utan på farmerna. Det är den enda garantin för att arbetarna får inflytande över produktionen och sina liv.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Svenska biståndspengar ska inte dumpa löner

  2. Svenskt bistånd till Nordkorea

  3. Det som pågår just nu är regelrätt folkmord

  4. Konservativas svek sänkte klimatavtalet

  5. Svenska klädföretag måste ta sitt ansvar på riktigt

  6. Sida: Paradigmskifte i synen på resultatstyrning

  7. Plantager med träd slår ut afrikanska bönder

  8. Demokratiskt stålbad i Kenya

  9. Bra att reglerna skärps för svensk vapenexport

  10. Gör upp om migrationen i EU. Låt inte Erdogan styra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *