Att gränskontrollerna försvinner efter de nu beslutade tre månadernas förlängning är oerhört angeläget. I februari ska människor på flykt inte längre behöva möta ett Sverige som ger dubbla budskap, en nation som påstår sig verka för asylrätt, men redan vid gränsen ignorerar skyddsbehovet hos den som av olika skäl saknar identitetshandlingar. Februari 2017 är ett utmärkt tillfälle för regeringen att bejaka Miljöpartiets förväntningar på en uppmjukning av asyllagen. Id-kontrollerna och dagens asyllagar hämmar Skånes och Skandinaviens utveckling och gör Sverige till ett mindre och mörkare land.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Sociala medier väljer inte sida

  3. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  4. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  5. Regeringens smutsiga vapenbyk

  6. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  7. EU borde vara mer lyhört

  8. Palestinabistånd bör granskas

  9. Ship to Gaza är redan en framgång

  10. Demokrati är ingen självklarhet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *