“Tyvärr fortsätter man orsaka skada än i dag, genom abortmotstånd som gör att barn tvingas föda barn, kondommotstånd som orsakar många onödiga sjukdomsfall, genom att underkänna samkönad kärlek och genom diskriminering då kvinnor inte får bli präster. Plus förstås den systematiska omplaceringen av präster som förgripit sig på barn, i stället för polisanmälningar.

Med sin inbjudan av påven har Svenska kyrkan därmed gjort sig skyldiga till samma felsteg som brukar göra att muslimska politiker behöver avgå. Man har bjudit in ledaren för en misogyn, uttalat homofob organisation, känd för förföljelser och tortyr, som i många hundratals år samarbetat med diktaturer och stöttat despoter. Det är verkligen att använda dubbla måttstockar att ingen opponerat sig mot detta.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  3. Sociala medier väljer inte sida

  4. Regeringens smutsiga vapenbyk

  5. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  6. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  7. Primitiv svensk afghanistandebatt

  8. Den trendiga välgörenheten

  9. Värt kritik att kritisera barnsex

  10. Vi har bra koll på biståndet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *