“Tyvärr fortsätter man orsaka skada än i dag, genom abortmotstånd som gör att barn tvingas föda barn, kondommotstånd som orsakar många onödiga sjukdomsfall, genom att underkänna samkönad kärlek och genom diskriminering då kvinnor inte får bli präster. Plus förstås den systematiska omplaceringen av präster som förgripit sig på barn, i stället för polisanmälningar.

Med sin inbjudan av påven har Svenska kyrkan därmed gjort sig skyldiga till samma felsteg som brukar göra att muslimska politiker behöver avgå. Man har bjudit in ledaren för en misogyn, uttalat homofob organisation, känd för förföljelser och tortyr, som i många hundratals år samarbetat med diktaturer och stöttat despoter. Det är verkligen att använda dubbla måttstockar att ingen opponerat sig mot detta.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Inför en köttskatt – för miljön och hälsan

  2. Konsten att sälja och döda ett barn

  3. Investera i fredskultur för framtida generationer

  4. Vi borde skämmas

  5. Gemensamt politiskt arbete behövs mot fattigdomen

  6. Swedfund vill inte vara slagträ i biståndsdebatten

  7. Biståndet når inte till dem som bäst behöver

  8. Ta gemensamt ansvar!

  9. “Att rikta minst 50 procent av biståndet till kvinnor är bara ett av flera redskap.”

  10. Sista chansen för att rädda klimatet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *