“Nu befinner Irak i en ny strid. De allra flesta irakierna känner någon som deltar i striderna mot Daesh. Och snart kommer de flesta svenskirakierna att känna någon som mist livet i just denna strid. Tyvärr landar vår egen statsminister, Stefan Löfven, i slutsatsen att Sverige på grund av detta ska förlänga gränskontrollerna. Denna slutsats är både problematisk och djupt osolidarisk. Likaså är uttalanden från EU:s utrikesministrar, som på sitt senaste toppmöte den 17 oktober uttrycker oro för den civila befolkningen i Irak men i samma mening uttrycker oro för EU:s säkerhet. Som om dessa två på något sätter hänger ihop. Det hade varit klädsamt att även säga vad EU kan bidra med för att mildra den humanitära katastrofen som Irak kommer att stå inför allteftersom striderna fortlöper.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Bris: Barn i alla länder har rätt att slippa våld

  2. Befolkningsökningen är ett av problemen

  3. “Vi måste ta emot fler flyktingar “

  4. Wallström vantolkas

  5. Låt Fikru Maru kosta Etiopien 285 miljoner kronor

  6. Världens barn behöver ökat stöd

  7. Evig tillväxt omöjlig för mänskligheten

  8. Säg nej till nejsägarna

  9. Flera andra länder har testat flygskatt, men valt att ta bort den

  10. Se till att de fattiga kommer åt mikrofonerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *