“Nu befinner Irak i en ny strid. De allra flesta irakierna känner någon som deltar i striderna mot Daesh. Och snart kommer de flesta svenskirakierna att känna någon som mist livet i just denna strid. Tyvärr landar vår egen statsminister, Stefan Löfven, i slutsatsen att Sverige på grund av detta ska förlänga gränskontrollerna. Denna slutsats är både problematisk och djupt osolidarisk. Likaså är uttalanden från EU:s utrikesministrar, som på sitt senaste toppmöte den 17 oktober uttrycker oro för den civila befolkningen i Irak men i samma mening uttrycker oro för EU:s säkerhet. Som om dessa två på något sätter hänger ihop. Det hade varit klädsamt att även säga vad EU kan bidra med för att mildra den humanitära katastrofen som Irak kommer att stå inför allteftersom striderna fortlöper.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

  3. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  4. Sätt stopp för dubbelmoralen

  5. Värt kritik att kritisera barnsex

  6. CSR-lagar hot mot fattiga i U-länder

  7. Hjälpmiljarder militära sjön

  8. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  9. Verkligheten talar emot Schyman

  10. Sadev en orättfärdig nedläggning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *