“I år går rekordstora 8,3 miljarder kronor av biståndet till att bekosta det likaledes rekordstora svenska flyktingmottagandet. Enligt tidningen OmVärlden har detta lett till det något märkliga förhållandet att svenska län tillhör de största mottagarna av svenskt bistånd. Till exempel får Västra Götalands län mer pengar, 1,2 miljarder kronor, än Moçambique, 762 miljoner, som annars är det största mottagarlandet av svenskt bistånd. Rätt eller fel, rimligt eller orimligt – här vet riksdagen och allmänheten i alla fall vad pengarna går till och varför. Det borde vara ett minimikrav för allt bistånd.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Jobba gratis

  2. Den trendiga välgörenheten

  3. Behåll budgetstödet, Carlsson

  4. Utan skuld

  5. Vad har Israel med Paris att göra?

  6. Telia Sonera i Vitryssland – en smutsig historia från början

  7. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  8. Sätt stopp för dubbelmoralen

  9. M valkampanjade för biståndspengar

  10. Bistånd för EU-utvidgning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *