“Israeliska fredsaktivister har jublat över Sveriges beslut nästan lika entusiastiskt som palestinierna själva. Hamas-rörelsen, som vet att det svenska utspelet stärker president Mahmud Abbas sak, är mindre road. Men allra mest bekymrad är man på det israeliska utrikesdepartementet, där DN trots avsevärda ansträngningar inte lyckades driva upp någon reaktion på torsdagen. Det beror delvis på att de israeliska diplomaterna fått en ännu hetare potatis på sitt bord de senaste dagarnas svåra personliga attacker från Vita Husets inre krets mot premiärminister Benjamin Netanyahu.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Jobba gratis

  2. Den trendiga välgörenheten

  3. Behåll budgetstödet, Carlsson

  4. Utan skuld

  5. Vad har Israel med Paris att göra?

  6. Telia Sonera i Vitryssland – en smutsig historia från början

  7. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  8. Sätt stopp för dubbelmoralen

  9. M valkampanjade för biståndspengar

  10. Bistånd för EU-utvidgning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *