“Det finns definitivt unilaterala element i den israelisk-palestinska konflikten, men sanningen är att de flesta av dem kan tillskrivas Israel. Att säga något annat är att förtränga verkligheten. Palestinier lever sedan 50 år under israelisk ockupation utan någon som helst bilateral överenskommelse. Med våld annekterar Israel ytterligare territorium, expanderar bosättningar, man spärrar av och fortsätter dela upp det palestinska territoriet, man hindrar palestinierna från att kunna röra sig fritt. Att fördriva människor från sina hem, att hindra civila från att protestera, att spärra in människor utan rättegång och att genomföra nattliga militära räder mot hela samhällen är alla exempel på hur Israel använder sin makt till unilaterala steg mot den maktlösa palestinska befolkningen.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Vi får aldrig glömma – 100 år sedan första världskriget

  2. Skapa säkra vägar för människor på flykt

  3. Jakten på skatteflykt får inte gå för långt

  4. En FN-skandal Sverige bör ta tag i

  5. Låt inte klockan vridas tillbaka för kvinnors rättigheter

  6. EU:s Turkietavtal sviker flyktingarna

  7. Ta fram nationell strategi för hållbar svensk turism

  8. Så ska vi få världen att satsa på ren energi

  9. ”Nu finns chansen att på allvar stoppa skatteflykt”

  10. Glöm inte barnen när Mosul bombas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *