“I en svår tid är det ändå med stolthet vi konstaterar att vi kan upprätthålla ett generöst bistånd och vara ett öppet och humant land för de som söker sin tillflykt här. Sverige är ett av de länder i världen som lägger mest av sin bruttonationalinkomst på bistånd. Det gäller oavsett avräkningen för flyktingkostnader. Bara ett fåtal länder lever upp till FN:s mål om att avsätta minst 0,7 procent av BNI till bistånd. Till exempel uppgick EU-ländernas genomsnittliga bistånd 2013 till 0,42 procent av BNI och Tysklands till 0,38 procent av BNI. Trots att Sverige gör större avräkningar än dessa länder är vi alltså fortfarande större givare samtidigt som vi värnar asylrätten.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Vi köper deras billiga vin – de får svältlön

  2. Så kan Sverige minska utsläppen på riktigt

  3. Behåll budgetstödet, Carlsson

  4. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  5. Hjälpmiljarder militära sjön

  6. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  7. Kampen för frihet måste trappas upp

  8. “Låt vapenpengar gå till demokrati”

  9. Vem kan vara emot rättvis handel

  10. Telia Sonera i Vitryssland – en smutsig historia från början

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *