“I en svår tid är det ändå med stolthet vi konstaterar att vi kan upprätthålla ett generöst bistånd och vara ett öppet och humant land för de som söker sin tillflykt här. Sverige är ett av de länder i världen som lägger mest av sin bruttonationalinkomst på bistånd. Det gäller oavsett avräkningen för flyktingkostnader. Bara ett fåtal länder lever upp till FN:s mål om att avsätta minst 0,7 procent av BNI till bistånd. Till exempel uppgick EU-ländernas genomsnittliga bistånd 2013 till 0,42 procent av BNI och Tysklands till 0,38 procent av BNI. Trots att Sverige gör större avräkningar än dessa länder är vi alltså fortfarande större givare samtidigt som vi värnar asylrätten.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Peter Larsson: Utrikespolitikens dyraste dilemma

  2. ”EU och FN måste stoppa sexuella tortyren i Kongo”

  3. ”SEB:s svarta lista är ingen Israelbojkott, Adaktusson”

  4. Vi har sett helvetet – ni fortsätter blunda

  5. Sverige påstår sig vara Israels vän

  6. Bistånd till Afrika gör mer skada än nytta

  7. Bistånd gör mer skada än nytta

  8. Förbjud gatutiggeriet för att minska risken för fattigdom

  9. En moralisk flyktingpolitik

  10. Hur har Systembolaget hjälpt vinarbetarna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *