Att utlova nytt bistånd till återuppbyggnad av tidigare biståndsprojekt som förstörts bland annat genom en krigföring som strider mot krigets lagar är inte rimligt. Biståndsgivare som Sverige borde kräva skadestånd av Israel. Det är inte tillåtet att förstöra insatser som riktar sig till att bistå civilbefolkning för deras mest grundläggande humanitära behov. Gaza kommer inte uppleva fred så länge den onda cirkeln av straffrihet fortsätter. Sveriges regerings ansträngningar behöver fokusera mer på hur krigsförbrytelser kan motverkas, där politiska och militära ledare från alla berörda parter ställs till ansvar.

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Jobba gratis

  2. Den trendiga välgörenheten

  3. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

  4. Världen sviker Iraks kristna

  5. Telia Sonera i Vitryssland – en smutsig historia från början

  6. Vem kan vara emot rättvis handel

  7. Vi köper deras billiga vin – de får svältlön

  8. Biståndsrekord och bättre användning

  9. FN-chefen: En triumf för mänskligheten

  10. Vad har Israel med Paris att göra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *