Det finns alltså ett starkt parlamentariskt stöd för att fasa ut placeringarna i fossila bränslen och satsa mer på hållbara investeringar. Med Per Bolund som finansmarknadsminister och en trolig plats i riksdagens pensionsgrupp måste Miljöpartiet nu bli garant för att den revidering av AP-fondernas regelverk som riksdagen ska fatta beslut om innehåller tydliga riktlinjer om att vårt offentliga pensionskapital ska investeras med respekt för mänskliga rättigheter och miljö, samt bidra till den nödvändiga klimatomställningen. Sverige bör ta rygg på Norge som nyligen beslutade att deras oljefond ska bidra aktivt till klimatomställning.

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Peter Larsson: Utrikespolitikens dyraste dilemma

  2. SD vill inte hjälpa på plats

  3. ”Nu skärps kampen mot slavarbete”

  4. ”SEB:s svarta lista är ingen Israelbojkott, Adaktusson”

  5. Vi har sett helvetet – ni fortsätter blunda

  6. Sverige påstår sig vara Israels vän

  7. Bistånd till Afrika gör mer skada än nytta

  8. Bistånd gör mer skada än nytta

  9. Kongos regering förtjänar inte biståndet

  10. Förbjud gatutiggeriet för att minska risken för fattigdom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *