Det finns alltså ett starkt parlamentariskt stöd för att fasa ut placeringarna i fossila bränslen och satsa mer på hållbara investeringar. Med Per Bolund som finansmarknadsminister och en trolig plats i riksdagens pensionsgrupp måste Miljöpartiet nu bli garant för att den revidering av AP-fondernas regelverk som riksdagen ska fatta beslut om innehåller tydliga riktlinjer om att vårt offentliga pensionskapital ska investeras med respekt för mänskliga rättigheter och miljö, samt bidra till den nödvändiga klimatomställningen. Sverige bör ta rygg på Norge som nyligen beslutade att deras oljefond ska bidra aktivt till klimatomställning.

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Vi köper deras billiga vin – de får svältlön

  2. Så kan Sverige minska utsläppen på riktigt

  3. Vad har Israel med Paris att göra?

  4. Bistånd för EU-utvidgning

  5. Behåll budgetstödet, Carlsson

  6. Jobba gratis

  7. Den trendiga välgörenheten

  8. Vem kan vara emot rättvis handel

  9. Regeringen förändrar biståndet utan insyn

  10. Kampen för frihet måste trappas upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *