Detta leder till att Sverige bör villkora sitt erkännande med hänsyn till målet om tvåstatslösning. Det bör finnas en regering som utövar effektiv kontroll över både Gaza och Västbanken, inklusive central kontroll och ansvar över polis, militär och andra säkerhetsstyrkor. Samtliga parter som ingår i denna palestinska regering ska deklarera att ingångna avtal ska hållas, ge utfästelser om att ej använda våld, förhindra att dess territorium används för att angripa Israel samt erkänna Israels rätt att existera. I ett sådant tillstånd kan vi förvänta oss att Israel ändrar sin hållning gentemot Palestina. Denna linje skulle främja en fredlig utveckling samt upprätthålla en seriös svensk erkännandepraxis. Istället för att bryta med nuvarande EU-linje bör Sverige söka utveckla en konstruktiv strategi.

Sverige och omvärlden ska erkänna ett enat Palestina som stat den dagen ett enat Palestina är berett att erkänna staten Israel.

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Vi köper deras billiga vin – de får svältlön

  2. Så kan Sverige minska utsläppen på riktigt

  3. Vad har Israel med Paris att göra?

  4. Bistånd för EU-utvidgning

  5. Behåll budgetstödet, Carlsson

  6. Jobba gratis

  7. Den trendiga välgörenheten

  8. Vem kan vara emot rättvis handel

  9. Regeringen förändrar biståndet utan insyn

  10. Kampen för frihet måste trappas upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *