“Enligt SÄPO har minst 85 svenska medborgare åkt till Syrien eller Irak för att strida för grupper som Isis och al-Qaida. Men mörkertalet befaras vara stort och i verkligheten kan antalet röra sig om det dubbla. Det gör Sverige till det ett av de länder i västvärlden som per capita bidrar med flest jihadister. Sverige har varit sent ut på banan för att sätta in åtgärder mot detta. Ute i Europa ser det annorlunda ut, och aktiva reformer för att möta utvecklingen är redan på plats. Det handlar om åtgärder som att exempelvis dra in socialbidrag (Belgien, Nederländerna) eller pass (Tyskland) och att dra in medborgarskapet för dubbla medborgare (Storbritannien).”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  3. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  4. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  5. Sociala medier väljer inte sida

  6. Palestinabistånd bör granskas

  7. Sveriges stöd till terrorn

  8. Sadev en orättfärdig nedläggning

  9. Fria kvinnor reser sig ur fattigdom

  10. Regeringens smutsiga vapenbyk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *