“Denna brådska är tramsig med tanke på misslyckandet med Sadev. Kruxet med den gamla myndigheten var framför allt att man stirrade sig blind på rutiner inom biståndsbyråkratin. Granskningar av politikens effekter blev det inget av. Det är en sak som kan ta längre tid – särskilt om man ska ta intryck av rön som förespråkar att hjälpen från början på något sätt är utvärderingsbar. … Även om den nya expertgruppen kan producera mer kompetent granskning, riskerar den att bli för teoretisk. Det som behövs är att någon – så mycket som det går – räknar myggnäten och malariaskoven. Experterna kommer att göra liten nytta om arbetet uträttas och landar för långt från Sida, där den egna granskningen enligt Statskontorets senaste rapport dessutom har hamnat på undantag.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Inför en köttskatt – för miljön och hälsan

  2. Konsten att sälja och döda ett barn

  3. Investera i fredskultur för framtida generationer

  4. Vi borde skämmas

  5. Gemensamt politiskt arbete behövs mot fattigdomen

  6. Swedfund vill inte vara slagträ i biståndsdebatten

  7. Biståndet når inte till dem som bäst behöver

  8. Ta gemensamt ansvar!

  9. “Att rikta minst 50 procent av biståndet till kvinnor är bara ett av flera redskap.”

  10. Sista chansen för att rädda klimatet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *