“Denna brådska är tramsig med tanke på misslyckandet med Sadev. Kruxet med den gamla myndigheten var framför allt att man stirrade sig blind på rutiner inom biståndsbyråkratin. Granskningar av politikens effekter blev det inget av. Det är en sak som kan ta längre tid – särskilt om man ska ta intryck av rön som förespråkar att hjälpen från början på något sätt är utvärderingsbar. … Även om den nya expertgruppen kan producera mer kompetent granskning, riskerar den att bli för teoretisk. Det som behövs är att någon – så mycket som det går – räknar myggnäten och malariaskoven. Experterna kommer att göra liten nytta om arbetet uträttas och landar för långt från Sida, där den egna granskningen enligt Statskontorets senaste rapport dessutom har hamnat på undantag.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Sociala medier väljer inte sida

  3. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  4. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  5. Regeringens smutsiga vapenbyk

  6. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  7. EU borde vara mer lyhört

  8. Palestinabistånd bör granskas

  9. Ship to Gaza är redan en framgång

  10. Demokrati är ingen självklarhet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *