“De nordiska länderna har historiskt sett försökt spela en positiv och engagerad roll i internationella frågor. Vi har en lång och stolt tradition av att ta ansvar och att stödja arbetet mot fattigdom och kränkningar av mänskliga rättigheter, att bekämpa diskriminering och förbättra människors hälsa och tillgång till utbildning för de mest utsatta grupperna. Våra små men framåttänkande länder har också varit mycket engagerade och aktiva kring freds- och säkerhetsrelaterade frågor i stora delar av världen genom att bland annat framgångsrikt bygga allianser, agera i egenskap av tredje partmedlare i internationella konflikter, samt förhandla fram vapenvilor och övervaka genomförandet av fredsavtal över hela världen.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Se alla debattartiklar inom samma ämnen: FN, Syrien

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  3. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  4. Sociala medier väljer inte sida

  5. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

  6. Hjälpmiljarder militära sjön

  7. FN-chefen: En triumf för mänskligheten

  8. Regimer förändras inte genom vapenhandel

  9. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  10. Utan skuld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *