“Utrikesminister Carl Bildt vill förlänga den svenska militära insatsen i Afghanistan till att gälla också efter 2014. Enligt Bildt skulle det vara högst 200 militärer, för att hjälpa till med utbildningsinsatser, däremot inte stridsinsatser. (…) Den överenskommelse som gäller mellan regeringen å den ena sidan och Socialdemokraterna och Miljöpartiet å den andra sträcker sig fram till halvårsskiftet 2014. Då avslutas också Nato-insatserna i Afghanistan. Sverige skall givetvis inte därmed överge Afghanistan; behovet av civila insatser kommer att vara fortsatt stort. Ett fortsatt militärt engagemang är en annan sak, och gränsdragningen mellan vad som är stridande och inte stridande kan i praktiken visa sig tämligen flytande.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  3. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  4. Sociala medier väljer inte sida

  5. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  6. Den trendiga välgörenheten

  7. Primitiv svensk afghanistandebatt

  8. EU borde vara mer lyhört

  9. Regimer förändras inte genom vapenhandel

  10. EU får inte blunda för sexuellt våld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *