“Utrikesminister Carl Bildt vill förlänga den svenska militära insatsen i Afghanistan till att gälla också efter 2014. Enligt Bildt skulle det vara högst 200 militärer, för att hjälpa till med utbildningsinsatser, däremot inte stridsinsatser. (…) Den överenskommelse som gäller mellan regeringen å den ena sidan och Socialdemokraterna och Miljöpartiet å den andra sträcker sig fram till halvårsskiftet 2014. Då avslutas också Nato-insatserna i Afghanistan. Sverige skall givetvis inte därmed överge Afghanistan; behovet av civila insatser kommer att vara fortsatt stort. Ett fortsatt militärt engagemang är en annan sak, och gränsdragningen mellan vad som är stridande och inte stridande kan i praktiken visa sig tämligen flytande.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Inför en köttskatt – för miljön och hälsan

  2. Konsten att sälja och döda ett barn

  3. Investera i fredskultur för framtida generationer

  4. Vi borde skämmas

  5. Gemensamt politiskt arbete behövs mot fattigdomen

  6. Swedfund vill inte vara slagträ i biståndsdebatten

  7. Biståndet når inte till dem som bäst behöver

  8. Ta gemensamt ansvar!

  9. “Att rikta minst 50 procent av biståndet till kvinnor är bara ett av flera redskap.”

  10. Sista chansen för att rädda klimatet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *