“Revisorerna har gjort en djup­dykning i Sidas verksamhet och bland annat funnit följande absurditet. Sida ger bistånd till företag genom så kallade ”challenge funds”. Före­tagen konkurrerar helt enkelt om pengar som finns avsatta i fonder. I rapporten har Riksrevisionen granskat ett enda fall och där grävt fram häpnadsväckande fakta. Budgeten för det undersökta projektet uppgick till 52 miljoner kronor. Av det gick mindre än hälften, 24,7 miljoner, till biståndsföretagen. Det motsvarar 47,5 procent. Lite mer, 25,3 miljoner eller 48,6 procent av summan, gick till företaget som Sida anlitat för att administrera projektet. Resten, två miljoner eller knappt två procent av projektbeloppet, användes till utvärdering och uppföljning.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Peter Larsson: Utrikespolitikens dyraste dilemma

  2. SD vill inte hjälpa på plats

  3. Homo- och bisexuella män i Tjetjenien behöver vårt stöd

  4. ”Nu skärps kampen mot slavarbete”

  5. Ett nytt bistånd

  6. ”SEB:s svarta lista är ingen Israelbojkott, Adaktusson”

  7. Kall fred slår krig

  8. “Sverige sviker löfte om bistånd till barn”

  9. Vi har sett helvetet – ni fortsätter blunda

  10. Rikta ljuset mot Europas sista diktatur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *