“Revisorerna har gjort en djup­dykning i Sidas verksamhet och bland annat funnit följande absurditet. Sida ger bistånd till företag genom så kallade ”challenge funds”. Före­tagen konkurrerar helt enkelt om pengar som finns avsatta i fonder. I rapporten har Riksrevisionen granskat ett enda fall och där grävt fram häpnadsväckande fakta. Budgeten för det undersökta projektet uppgick till 52 miljoner kronor. Av det gick mindre än hälften, 24,7 miljoner, till biståndsföretagen. Det motsvarar 47,5 procent. Lite mer, 25,3 miljoner eller 48,6 procent av summan, gick till företaget som Sida anlitat för att administrera projektet. Resten, två miljoner eller knappt två procent av projektbeloppet, användes till utvärdering och uppföljning.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  3. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  4. Utan skuld

  5. Värt kritik att kritisera barnsex

  6. Hjälpmiljarder militära sjön

  7. Se upp för biståndseufori

  8. Regeringens smutsiga vapenbyk

  9. Verkligheten talar emot Schyman

  10. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *