“Revisorerna har gjort en djup­dykning i Sidas verksamhet och bland annat funnit följande absurditet. Sida ger bistånd till företag genom så kallade ”challenge funds”. Före­tagen konkurrerar helt enkelt om pengar som finns avsatta i fonder. I rapporten har Riksrevisionen granskat ett enda fall och där grävt fram häpnadsväckande fakta. Budgeten för det undersökta projektet uppgick till 52 miljoner kronor. Av det gick mindre än hälften, 24,7 miljoner, till biståndsföretagen. Det motsvarar 47,5 procent. Lite mer, 25,3 miljoner eller 48,6 procent av summan, gick till företaget som Sida anlitat för att administrera projektet. Resten, två miljoner eller knappt två procent av projektbeloppet, användes till utvärdering och uppföljning.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Så kan Sverige få en institution för mänskliga rättigheter”

  2. Frankrike rustar upp biståndet för att bekämpa terrorism

  3. Fredspris som hotar säkerheten

  4. Det går framåt för klimatet. Trots Trump.

  5. Jerusalem erkänns inte som Israels huvudstad

  6. Sexköp utomlands måste förbjudas

  7. Vi har ett ansvar för slavhandeln i Libyen

  8. Biståndet är mer än SD:s tält och kaminer

  9. Att utrota fattigdom med frihandel

  10. Bilda en ny stat av Israel/Palestina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *