Blunda inte för krigets Kongo

“Utdragna och enformiga konflikter, konstant våld och undernäring. Det är den gamla schablonbilden av Afrika, den som världen har haft anledning att ompröva när stora delar av kontinenten nu lyfts ur fattigdom och upplever stark ekonomisk tillväxt. Senast var det Anders Borg som prisade Afrikas stora ekonomiska framsteg. Motbilden är relevant – men den får aldrig bidra till att en pågående mänsklig tragedi faller i glömska. Folkmordet i Rwanda är bara ett av de senaste exemplen på hur världen reagerat för lite och för sent. Det internationella samfundet får inte göra samma misstag i Kongo.”

Läs hela artikeln »

Omvärldsbeskrivning i artikeln: "Det är den gamla schablonbilden av Afrika, den som världen har haft anledning att ompröva när stora delar av kontinenten nu lyfts ur fattigdom och upplever stark ekonomisk tillväxt."

Dela det här:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Se alla debattartiklar av artikelns debattörer:

Se alla debattartiklar inom samma ämnen: Afrika, FN, Kongo, Näringsliv, Partipolitik, Rwanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *