“Utdragna och enformiga konflikter, konstant våld och undernäring. Det är den gamla schablonbilden av Afrika, den som världen har haft anledning att ompröva när stora delar av kontinenten nu lyfts ur fattigdom och upplever stark ekonomisk tillväxt. Senast var det Anders Borg som prisade Afrikas stora ekonomiska framsteg. Motbilden är relevant – men den får aldrig bidra till att en pågående mänsklig tragedi faller i glömska. Folkmordet i Rwanda är bara ett av de senaste exemplen på hur världen reagerat för lite och för sent. Det internationella samfundet får inte göra samma misstag i Kongo.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Boström: Ett svenskt moraliskt misslyckande

  2. Ikeas värderingar är till salu

  3. »Stoppa vapenexporten till diktaturer«

  4. ”Det sätts ett hårdare tryck på bilden av Sverige”

  5. Våga markera mot ryssarna, Wallström

  6. ”Nej, hatt i Sverige är inte samma som slöja i Iran”

  7. Barn som svälter inte en naturlag

  8. “Helt olika bilder”

  9. ”Bry er om Aleppo, snälla!”

  10. ”Är rapportkraven hållbara för företagen?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *