“Vårt stöd har bidragit till arbetstillfällen, utbildning, bättre hälsa och infrastruktur. [.] Men frågan som vi måste ställa är hur mycket det svenska biståndet har bidragit till detta. Är det inte snarare tillväxt, resultatet av en fri marknadsekonomi, bättre utbildning och ökad handel, som ligger till grund för den positiva utveckling vi ser i dag?

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

 1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

 2. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

 3. Utan skuld

 4. Se upp för biståndseufori

 5. Regeringens smutsiga vapenbyk

 6. Mer miljönytta i budgeten än du tror

 7. Ship to Gaza är redan en framgång

 8. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

 9. EU borde vara mer lyhört

 10. Värt kritik att kritisera barnsex

En kommentar till Överge kravlöst bistånd

 • Biståndsdebatten.se:

  Bo Göranssons replikerar:
  “Ministern har målmedvetet spelat på fördomar; det finns inga resultat, bistånd leder till korruption, miljarder utan kontroll. Hon gör inga försök att förklara, skingra obefogad misstro, riva bort fördomsslöjor eller undanröja grumliga föreställningar kring sitt ansvarsområde. Inte heller informera om framsteg. Det går nu bra för en rad fattiga länder, som också fått stort bistånd. Då uttrycker regeringen det så här: ”Är det inte snarare tillväxt, resultatet av en fri marknadsekonomi, bättre utbildning och ökad handel som ligger till grund för den positiva utvecklingen” – och inte biståndet. Med andra ord, det är tillväxt som är grunden för tillväxt; utbildning har varit viktigt, liksom förmågan att producera och handla. Men tro inte att biståndet har haft sitt finger med i den leken, det har ägnat sig åt annat, oklart vad.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *