“Om Sveriges militära stöd till Libyens revoltörer skall bli led i en trovärdig politik för en global rättsordning måste regeringen snarast ta initiativ till målinriktade sanktioner mot israeliska beslutsfattare som är ansvariga för folkrätts- och människorättsbrott, däribland apartheidmuren, bosättningsbyggandet och blockaden av Gaza.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

 1. ”Så kan Sverige få en institution för mänskliga rättigheter”

 2. Frankrike rustar upp biståndet för att bekämpa terrorism

 3. Fredspris som hotar säkerheten

 4. Det går framåt för klimatet. Trots Trump.

 5. Jerusalem erkänns inte som Israels huvudstad

 6. Sexköp utomlands måste förbjudas

 7. Vi har ett ansvar för slavhandeln i Libyen

 8. Biståndet är mer än SD:s tält och kaminer

 9. Att utrota fattigdom med frihandel

 10. Bilda en ny stat av Israel/Palestina

2 kommentarer till ”Dags att Sverige reagerar mot Israels folkrättsbrott

 • Lars Lindberg:

  Per Gahrton är inte trovärdig, inte nu och inte då. Hans ensidighet förbryllar. Borde inte klanstriderna i PalestnaGaza uppmärksammas? Borde inte Palestinas terrorraketbeskjutning fördömas? Ok att Hamas hävdar att de inte har ansvaret, utan andra grupper, men dessa torde inte kunna agera utan Hamas tysta godkännande. En raketterror som avskjuter 150 raketer i månaden, med civilia dödade aldrig militära offer.Nu senast var det väl 5 israeliska barn som dött,.. En stat har rätt att försvara sig. Så ock Israel, oavsett vad Gahrton och den massmediala vänstern anser. Att kräva att Israel inte försvarar sig är att begära att dessa utplånar sig själva. Det krävs intellektuella pygmeer som Gahrton för att anse att detta är ok. Eftersom Gahrton inte tillför debatten något mer än sig egetintresse att synas borde han rimligtvis hålla tyst. Jag skäms som svensk över pressens ensidighet i denne debatten, och anser att det är ett latent antisemitiskt drag hos vänstern att alltid peka mot Israel då Palestina begår brott mot folkrätten. Vänstern borde ta itu med sin antisemitism.

 • Per Lundqvist:

  Finns en orsak varför Israel är ett av få länder med allmänvärnplikt för båda könen och som är 3 år lång.
  Då i princip alla länder i Mellan östern vill utrota Israel från kartan och slutföra vad Hitler misslyckade med, att utrota judarna.
  I princip måste man vara idiot för att tro det skulle bli fred bara för Palestina skulle utlysa sig som stat.
  Alla barn i Palestina indoktrineras att alla judar är grisar och de måste utrotas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *