“Ett ännu större varför gäller dock biståndsminister Gunilla Carlsson (M) och utrikesdepartementets hanterande av Sveriges bistånd. FN:s rekommendation är ett bistånd på 1 procent av landets BNI vilket också regeringen har lovat att uppfylla. Varför har då pengar från biståndsbudgeten flyttats till finansdepartementet?”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

 1. Ny biståndsmiljard ska trygga utsatta kvinnor

 2. Var får vi mest nytta för 20 miljarder skattekronor?

 3. Därför ger vi bistånd till Palestina – trots bristerna

 4. ”Demokratin i Sverige fortsatt stark – men den utmanas globalt”

 5. Forskare: Låt flyktingar söka jobb i hela EU

 6. Inför slutförhandlingarna: Höj ­ambitionerna i Bonn

 7. ”Sverige bör fokusera på att minska globala utsläpp”

 8. Kvinnorna behöver skydd, Wallström

 9. Turkiet trakasserar flyktingar – vi betalar

 10. Europa klarar sig inte utan batterier

2 kommentarer till Tänk på barnen i Afrika

 • Tom Alberts:

  Jag läste artikeln. Om jag minns rätt ville regeringen ha mer pengar till UD men det förslaget stoppades av Oppositionen med SDs röst.
  Varför försöker Sverige alltid synas – nu med Nord Korea som möjligt biståndsland.
  Ge i stället barnbidrag genom fattiga mödrar i några mottagarländer.

 • Katastrofen på Afrikas horn handlar framför allt om långsiktig fattigdom, om konflikter som flyttat om människor och gjort det omöjligt för dem att alls skaffa sig en inkomst. Det är ett område som sedan urminnes tider drabbats av svår torka. Läs t.ex. första Mosebok i Bibeln! Men idag finns alla resurser som behövs för att människor ska kunna hantera ett sådant klimat, odla på ett sätt som vårdar jorden och ger skördar med minimalt med vatten. Om de får rätt utbildning, och om de politiska förutsättningarna finns. Att svenska regeringen tar miljoner kronor avsedda att bekämpa extrem fattigdom och lägger dem i den allmänna potten avsedd för svenska medborgare, i en tid av god ekonomi i Sverige är skandalöst och skamlöst. På vems sida står egentligen Gunilla Carlsson?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *