Debattsupportrar

We Effect
IM
Sida
SMR
Röda Korset

Debattartikel

Vänstern och Gaddafi

SVENSK OPINION

23 mars, 2011

David Nyström, Gefle Dagblad

Utdrag ur artikeln: "Att vänstern var emot störtandet av Saddam men för en aktion som alla hoppas ska störta Gaddafi förklarar de med att det finns en motståndsrörelse i Libyen som ropar på hjälp utifrån. De kan ju fundera på varför sådana rop inte nådde ut från Irak."

Debattör: David Nyström

Diskussioner: Irak , Libyen , Militärt bistånd , Partipolitik

Fler debattartiklar av David Nyström (5 artiklar)

DatumRubrikUtdragDiskussionerAnteckningar

2013-12-11

Klädsamt om Moderaterna erkände sitt felsteg

“M var ryggradslösa i Syd­afrikafrågan men var naturligtvis inte aktivt för apartheidsystemet som sådant. Lars Ohlys parti stödde det globala kommunistväldet varhelst det visade sig. Ohly var ledsen när Sovjetsystemet kollapsade och de förtryckta folken i öst valde marknadsekonomi och demokrati. Men givetvis var ingen moderat ledsen […]

Handelspolitik, Partipolitik, Sydafrika

2013-08-27

Sent ska de vakna

“Nu återstår i stort sett enbart dåliga lösningar. Väst kan göra en symbolisk missilattack, som inte rubbar Assad men som ökar konfliktnivån i regionen (Iran) och globalt (Ryssland kontra USA). Väst kan (hypotetiskt) gå in massivt, vilket kan störta Assad men efterlämna kaos och islamistisk terror, att […]

EU, FN, Iran, Mänskliga rättigheter, Militärt bistånd, Ryssland, USA

2012-10-21

En moralisk flyktingpolitik

“På gd.se/ledare har några tagit upp idén att Sverige ska växla spår genom att stänga våra gränser men öppna flyktingläger i grannländer till länder varifrån många flyr.[...] Den viktigaste motfrågan är: är bistånd till flyktingläger utomland ett skäl för att neka skydd för de skyddsbehövande som […]

Humanitärt bistånd, Målsättning, Migration, Migrationsverket, Sociala skyddsnät, Utbildning
Artikeln är en replik på: ""Hurra vad vi är bra""

2012-03-07

En vapenskandal

“Så om Sverige ska kunna ha ett militärt försvar så kräver det ett rätt så intensivt försvarssamarbete med andra länder, liksom en ganska omfattande vapenhandel. Frågan är således inte om Sverige bör handla med andra länder utan vilka. Fakta generar. Saudiarabien var under 2011 den näst största mottagaren […]

Förenade Arabemiraten, Indien, Pakistan, Partipolitik, Simoom-skandalen, Thailand, Vapenhandel

2011-03-01

Solidaritetens tredje ben

“I dag diskuteras bistånd nästan inte alls – samtidigt som Alliansregeringen genomfört en stor reform där antalet biståndsländer koncentrerats. Sannolikt gör svenskt bistånd i dag betydligt mer nytta än på 70-talet, då stora pengar gavs till kommunistinspirerade länder och försvann ner i ekonomiska svarta hål.”

Demokrati, Landfokusering, Partipolitik, Resultat

Kommentarer (0)

Kommentera

*

Dela

Artikelns kortlänk: http://bit.ly/17taPkC

Statistik

4469 debattartiklar av 2617 debattörer

1213 dokument från 106 organisationer

Alla debattartiklar och dokument är sorterade efter 308 diskussioner

Om Biståndsdebatten.se

Vi bevakar den svenska debatten om bistånd och utvecklingsfrågor Läs mer

Vi vill att fler med professionell eller personlig erfarenhet av de diskuterade frågorna ska delta i debatten. Läs mer

Följ debatten med oss