“Vårt miljonbistånd till diktaturer har aldrig lyckats öka de mänskliga rättigheterna där. I stället måste vi fråga oss om biståndet stärker diktatorernas makt och gör det svårare för oppositionen. … Sveriges politik gentemot Afrika handlar om bistånd, ofta om rena kontantöverföringar. Reda pengar som går rakt ner i mottagarlandets statskassa. Där kan de användas för en mängd olika ändamål. … De som administrerar biståndet gör inga konsekvensanalyser av den förda politiken. … Hur är det möjligt att alla dessa experter på Sida och inom utrikesförvaltningen av allt att döma prioriterar fel i valet av samarbetspartner i Afrika?”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. Utan skuld

  3. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  4. Se upp för biståndseufori

  5. Regeringens smutsiga vapenbyk

  6. Mer miljönytta i budgeten än du tror

  7. Ship to Gaza är redan en framgång

  8. EU borde vara mer lyhört

  9. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

  10. Värt kritik att kritisera barnsex

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *