“Det börjar bli tröttsamt att misstänkliggöras för att egentligen bara vilja skära ner biståndet. Jag är den första biståndsminister som under en hel mandatperiod årligen avsatt en procent av BNI, bruttonationalinkomsten, i bistånd och den första biståndsminister som på allvar föresatt sig att reformera biståndet i grunden. Samtidigt har jag aldrig hymlat med att jag tycker att dagens budgeteringsprincip är problematisk, för att den skapar stora fluktuationer och dåliga planeringsförutsättningar. Jag har inte heller stuckit under stol med att jag tycker att biståndets legitimitet måste baseras på vilka resultat vi uppnår, snarare än på vilka procenttal som vi kan redovisa till OECD.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Peter Larsson: Utrikespolitikens dyraste dilemma

  2. SD vill inte hjälpa på plats

  3. Homo- och bisexuella män i Tjetjenien behöver vårt stöd

  4. ”Nu skärps kampen mot slavarbete”

  5. Ett nytt bistånd

  6. ”SEB:s svarta lista är ingen Israelbojkott, Adaktusson”

  7. Vi har sett helvetet – ni fortsätter blunda

  8. ”Vi KU-anmäler regeringen för biståndsbluff”

  9. Satsa civilt i Afghanistan

  10. Alltför sent uppvaknande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *