“Det börjar bli tröttsamt att misstänkliggöras för att egentligen bara vilja skära ner biståndet. Jag är den första biståndsminister som under en hel mandatperiod årligen avsatt en procent av BNI, bruttonationalinkomsten, i bistånd och den första biståndsminister som på allvar föresatt sig att reformera biståndet i grunden. Samtidigt har jag aldrig hymlat med att jag tycker att dagens budgeteringsprincip är problematisk, för att den skapar stora fluktuationer och dåliga planeringsförutsättningar. Jag har inte heller stuckit under stol med att jag tycker att biståndets legitimitet måste baseras på vilka resultat vi uppnår, snarare än på vilka procenttal som vi kan redovisa till OECD.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Vad hände med de 12 miljarderna?

  2. Skärp reglerna för vapenexporten

  3. Viktigt att skilja på bistånd och militära insatser

  4. Arktis måste fredas från huggsexa

  5. Bilder på döda barn och splittrade familjer

  6. ”Välgörenhetsorganisationer vet inte om projekt gör nytta”

  7. Till Biståndsminister Gunilla Carlsson

  8. Feminism gynnar både kvinnor och män

  9. ”Regeringen tvingade fram större biståndsavräkning”

  10. Sverige måste satsa mer där nöden är som störst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *