“Det är den mörka sidan av världens hunger. Men det finns en ljusare också. Och det är att det går att göra någonting år situationen. Det handlar mycket om hjälp till självhjälp, om en allmän modernisering av både samhälle och av jordbruksteknik. Afrikas jordbruk har gravt försummats sedan 1970-talet, en afrikansk hektar producerar till exempel bara hälften så mycket som en genomsnittlig hektar i utvecklingsländerna. Därtill behövs bättre handelsvillkor och politisk stabilitet med stärkt rättsstat och bättre fungerande demokrati. Men framför allt behövs det engagemang. Det är viljan som saknas, de finansiella och tekniska resurserna finns. Med viljan att förändra kan förändringen komma snabbt.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  3. Utan skuld

  4. Sätt stopp för dubbelmoralen

  5. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

  6. Mer miljönytta i budgeten än du tror

  7. Verkligheten talar emot Schyman

  8. EU borde vara mer lyhört

  9. Värt kritik att kritisera barnsex

  10. Johanna Nylander: Bistånd är mer än matpaket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *