“Det är den mörka sidan av världens hunger. Men det finns en ljusare också. Och det är att det går att göra någonting år situationen. Det handlar mycket om hjälp till självhjälp, om en allmän modernisering av både samhälle och av jordbruksteknik. Afrikas jordbruk har gravt försummats sedan 1970-talet, en afrikansk hektar producerar till exempel bara hälften så mycket som en genomsnittlig hektar i utvecklingsländerna. Därtill behövs bättre handelsvillkor och politisk stabilitet med stärkt rättsstat och bättre fungerande demokrati. Men framför allt behövs det engagemang. Det är viljan som saknas, de finansiella och tekniska resurserna finns. Med viljan att förändra kan förändringen komma snabbt.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Vad hände med de 12 miljarderna?

  2. Skärp reglerna för vapenexporten

  3. Viktigt att skilja på bistånd och militära insatser

  4. Arktis måste fredas från huggsexa

  5. Bilder på döda barn och splittrade familjer

  6. ”Välgörenhetsorganisationer vet inte om projekt gör nytta”

  7. Till Biståndsminister Gunilla Carlsson

  8. Feminism gynnar både kvinnor och män

  9. ”Regeringen tvingade fram större biståndsavräkning”

  10. Sverige måste satsa mer där nöden är som störst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *