“Det är den mörka sidan av världens hunger. Men det finns en ljusare också. Och det är att det går att göra någonting år situationen. Det handlar mycket om hjälp till självhjälp, om en allmän modernisering av både samhälle och av jordbruksteknik. Afrikas jordbruk har gravt försummats sedan 1970-talet, en afrikansk hektar producerar till exempel bara hälften så mycket som en genomsnittlig hektar i utvecklingsländerna. Därtill behövs bättre handelsvillkor och politisk stabilitet med stärkt rättsstat och bättre fungerande demokrati. Men framför allt behövs det engagemang. Det är viljan som saknas, de finansiella och tekniska resurserna finns. Med viljan att förändra kan förändringen komma snabbt.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. Peter Larsson: Utrikespolitikens dyraste dilemma

  2. SD vill inte hjälpa på plats

  3. Homo- och bisexuella män i Tjetjenien behöver vårt stöd

  4. ”Nu skärps kampen mot slavarbete”

  5. Ett nytt bistånd

  6. ”SEB:s svarta lista är ingen Israelbojkott, Adaktusson”

  7. Vi har sett helvetet – ni fortsätter blunda

  8. ”Vi KU-anmäler regeringen för biståndsbluff”

  9. De fattigaste drabbas värst

  10. Satsa civilt i Afghanistan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *