“Biståndet måste kunna diskuteras. Länge var frågan reducerad till att enbart handla om solidaritet. Få brydde sig om resultaten. … Den förändringsprocess Gunilla Carlsson inlett går uppenbarligen på tvärs med en kultur där uppföljning och utvärdering varit mindre intressant än att jaga nya projekt. Nu är förvisso inte resultaten alltid enkla att mäta. Men det är ingen ursäkt för att låta bli. Det räcker inte med att ge en slant för att sova gott. Frågor måste ställas om vart pengarna tar vägen. Krav måste ställas på dokumentation och redovisning. Och naturligtvis måste det även tas fram modeller för att mäta resultatet av de pengar som används till bistånd.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Regeringens strategi alltjämt en besvikelse”

  2. Utan skuld

  3. Sätt stopp för dubbelmoralen

  4. Mer miljönytta i budgeten än du tror

  5. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

  6. Verkligheten talar emot Schyman

  7. ”Biståndet ska gå till dem som behöver det mest”

  8. Mattias Johansson: Fyll etanol i tanken med grönt samvete

  9. Kulturbistånd ökar demokratin

  10. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *