“Sverige sviker Afrikas fattiga. Istället för att bidra till demokrati och utveckling, bidrar vårt bistånd till diktatur och fortsatt fattigdom. … Uganda styrs av en president som kom till makten genom väpnat våld och som har förbjudit politisk opposition i 20 år. Etiopien styrs av en regering som tog makten efter ett inbördeskrig och vid flera tillfällen har låtit skjuta ihjäl sina politiska motståndare. Tanzania har styrts av samma parti sedan självständigheten och plågas av svåra korruptionsskandaler. Moçambique beskrivs av svenska utrikesdepartementet som “i praktiken en enpartistat”, och har styrts av samma parti sedan befrielsen från Portugals kolonialstyre. Alla dessa länder är stora mottagare av svenskt bistånd.”

Läs hela artikeln »

Dela det här:

Veckans mest lästa debattartiklar

  1. ”Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen”

  2. Sadev bör finnas kvar i Karlstad

  3. Lagförslaget som hotar oberoende rapportering

  4. Palestinabistånd bör granskas

  5. Kubakramarna borde minnas Castros offer

  6. EU borde vara mer lyhört

  7. Hjälpmiljarder militära sjön

  8. Sociala medier väljer inte sida

  9. M: Sverige måste kraftsamla för mänskliga rättigheter

  10. Värt kritik att kritisera barnsex

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *